ßßß
Składniki (dla 4 osób):1/2 kilograma mielonej cielęciny,1 szalotka,2 ząbki czosnku,1 łyżka posiekanej natki pietruszki,1 łyżeczka posiekanego tymianku,1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku,1/2 łyżeczki mielonej kolendry,sól,świeżo mielony pieprz.Wykonanie:Do zmielonego mięsa dodajemy szalotkę, czosnek, natkę, słodką i ostrą paprykę, kolendrę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Mięso ocieplamy w temperaturze pokojowej przez 15 minut. Formujemy około 12-14 kiełbasek. Smażymy je na patelni grillowej lub pieczemy przez około 25-30 minut w temperaturze 160 stopni w piekarniku na funkcji grill.Ćevapčići podałam z sosem tzatziki i grillowanymi warzywami.
Smacznego!I jeszcze migawki z wczorajszego, ostatniego w tym sezonie meczu:
Źródło: http://eurosport.yahoo.com/