Wykonanie
Mięsa z rękawa lubię za to że są aromatyczne i soczyste. Często piekę je w niedzielę, ale przyprawiam już w sobotę, zamykam w rękawie i chowam do lodówki. Wtedy
mięsko przechodzi
przyprawami i smakuje jeszcze lepiej.Składniki:1 kg
łopatki wieprzowej1 łyżeczka
kolendry1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
ostrej papryki2 ząbki
czosnkupieprzsól2 łyżki
olejuPrzyprawy,
sól i rozgnieciony
czosnek wymieszać z
olejem i mieszanką natrzeć
mięso. Umieścić je w rękawie do pieczenia i odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia rękaw z
mięsem umieścić w blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około 90 minut. Kwadrans przed zakończeniem pieczenia rozciąć worek, żeby
mięsko się zarumieniło.