ßßß
Składniki na biszkopt: (tortownica o średnicy 26cm)7 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1. Piekarnik nastawić na temperaturę 170 C z funkcją grzania góra-dół.2. Blaszkę o średnicy 26 wyłożyć papierem do pieczenia - dno i boki.3. Mąki wymieszać w osobnej misce.4. Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając.5. Cały czas ubijając dodawać po koli żółtka. Do masy dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać najlepiej mikserem na wolnych obrotach.6. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec 40-50 min do momentu suchego patyczka7. Ważne!!!! Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić.8. Biszkopt wyciągnąć z formy kiedy całkowicie ostygnie.
Składniki na krem czekoladowy:300 g miękkiego masła5 łyżek kakao150 g cukru pudruPrzygotowanie:Masło utrzeć na puszysty krem za pomocą miksera, dodać stopniowo cukier i kakao.Składniki na krem waniliowy:300 g miękkiego masła100 g cukru pudrułyżeczka soku z cytrynylaska waniliiPrzygotowanie:Masło utrzeć na puszysty krem za pomocą miksera, dodać stopniowo cukier, miąższ wydrążony z laski wanilii i sok z cytryny.Ponad to:1 słoik konfitury malinowej1 opakowanie bezików2 opakowanie lentilek lun M&Mgarść cukierków pudrowych
Przygotowanie Tortu:1. Biszkopt przekrój na 3 równe blaty.2. Pierwszy blat umieść na paterze i wyłóż na niego 2/3 kremu czekoladowego. Przykryj drugim blatem.3. Na kolejny blat wyłóż pozostałe 1/3 kremu, następnie konfiturę malinową a na nią pokruszone bezy. Przykryj ostatnim blatem. Cały tort dokładnie obłóż kremem waniliowym i udekoruj dropsami oraz kolorowymi czekoladkami.Tort najlepiej smakuje po 2 godzinach kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.

Smacznego:)