Dzisiaj przepis na kolejny sernik, tym razem jest to sernik między dwoma biszkoptami. Jak wiecie bardzo lubię serniki i dlatego bardzo często je piekę. Ten sernik bardziej przypomina ciasto tortowe niż tradycyjny sernik.Gorąco polecam!!2 biszkopty, każdy:3 jaja3 łyżki cukru1/2 szklanki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejMasa serowa:1 kg sera trzykrotnie mielonego4 jaja1/2 szklanki cukru1 szklanka śmietanki 30%2 łyżki budyniu waniliowego1 laska waniliiPolewa czekoladowa:15 dag masła1/2 szklanki cukru pudru4 łyżki kakao2 łyżki wrzątkuUpiec 2 biszkopty -każdy biszkopt z 3 jajek.Polewa: masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i mieszamy do rozpuszczenia składników. Masę ściągamy z ognia, dodajemy kakao rozpuszczone we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.Masa serowa: żółtka ucieramy z cukrem. Do puszystej masy dodajemy partiami ser nadal ucierając. Do masy dodajemy śmietanę, budyń, nasionka wanilii. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową.Jeden blat biszkoptu układamy na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Połowę polewy wylewamy na biszkopt i wyrównujemy.Na polewę wykładamy 3/4 masy serowej i przykrywamy drugim biszkoptem.Na biszkopt wylewamy resztę polewy a następnie masę serową.Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165°C na około 50 minut.Smacznego!!