Dzisiaj przepis na kolejny sernik, tym razem jest to sernik między dwoma biszkoptami. Jak wiecie bardzo lubię serniki i dlatego bardzo często je piekę. Ten sernik bardziej przypomina ciasto tortowe niż tradycyjny sernik. Gorąco polecam!! 2 biszkopty, każdy: 3 jaja 3 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 4 jaja 1/2 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki 30% 2 łyżki budyniu waniliowego 1 laska wanilii Polewa czekoladowa: 15 dag masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku Upiec 2 biszkopty -każdy biszkopt z 3 jajek. Polewa: masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i mieszamy do rozpuszczenia składników. Masę ściągamy z ognia, dodajemy kakao rozpuszczone we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Masa serowa: żółtka ucieramy z cukrem. Do puszystej masy dodajemy partiami ser nadal ucierając. Do masy dodajemy śmietanę, budyń, nasionka wanilii. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Jeden blat biszkoptu układamy na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Połowę polewy wylewamy na biszkopt i wyrównujemy. Na polewę wykładamy 3/4 masy serowej i przykrywamy drugim biszkoptem. Na biszkopt wylewamy resztę polewy a następnie masę serową. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165°C na około 50 minut. Smacznego!!