Wykonanie
Niedawno zostałam zaproszona do wypróbowania produktu firmy Alpro. Zgodziłam się bez wahania ponieważ od lat jestem wierna fanką
mleka sojowego tej firmy (mój ulubiony smak to
wanilia). Po kilku dniach od maila z propozycją przyszła do mnie paczka z niespodzianką. Tego produktu jeszcze nigdy nie kosztowałam więc był to ciekawy eksperyment. Chyba sama nie sięgnęłabym na półkę sklepową po niego więc tym bardziej się cieszę, że skusiłam się na tą propozycję. Ową niespodzianką był
napój ryżowy, który trochę poczekał na degustację w lodówce ze względu na moje ostatnie podróże:)Jak smakuje? jest dobry ale dalej wole pić
mleko sojowe:)
Napój ten doskonale spisał się w cieście i będzie też idealny do koktajli. Zobaczcie jakie niesamowicie proste i szybkie ciasto powstało w mojej kuchni. Zachęcam do wypróbowania.
Składniki:2szkl.
mąki1szkl.
cukru trzcinowego0,5szkl.
oleju1,5szkl.
napoju ryżowego Alpro1 łyżki
cynamonu3 łyżki
konfitury jagodowej
cukier waniliowypłaska łyżka
sody3 czubate łyżki
kakaożurawina/posiekane orzechy/ (do wyboru)
świeże borówki ilość wg uznaniaPrzygotowanie:Wszystkie składniki oprócz
borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na
gorę wykładamy
borówki. Pieczemy 40 -50 min w temp. 180C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.
Smacznego:)