Wykonanie

Proponuję dziś pyszne,obiadowe danie.Choć wydaje się pracochłonne,nie wymaga dużo czasu.Na patelni podsmażyłam drobnopokrojony,
wędzony boczek.Gdy zarumienił się, dodałamposiekaną
cebulę.W lodówce miałam
kaszęgryczaną ugotowaną na sypko.Połączyłam ją z
boczkiem i
cebulą,zasmażyłam.Do miski wbiłam dwa
jajka, dolałam szklankę
wody i szklankę
mleka.Wymieszałam trzepaczką. Ponadto dodałam szklankę
mąki, szczyptę
soli i dwie łyżki
oleju. Wymieszałam ciasto, odstawiłam na kilka minut,by odpoczęło. Następnie na dużej patelni usmażyłam naleśniki.Kilka
suszonych grzybków moczyłam w zimnej wodzie przez kilka minut.
Potem ugotowałam je w tej samej wodzie, w której się moczyły.Kiedy zmiękły posiekałam je drobno. Sos doprawiłam
solą morską,
czarnym pieprzem, kilkoma kroplami
soku z cytryny i
sokiem z połowy
pomarańczy.Zagęściłam łyżeczką
mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie
wody.Zabieliłam słodką
śmietanką 18%.Naleśniki faszerowałam gorącą
kaszą, każdy zwinęłam w rulon.Polałam sosem. Podałam z
kiszonym ogórkiem.Smacznego :)