ßßß
2 papryki czerwone - oczyszczone, pokrojone w paski2 małe kiełbaski chorizo - pokrojone na plasterki2 ziemniaki - obrane, pokrojone na plasterki6 łyżek świeżo startego sera Manchego6 dużych jajkilka listków świeżej bazylii - porwanychsól, pieprzKiełbaski chorizo wrzucamy na rozgrzaną patelnie i wytapiamyz nich tłuszcz, zrumienić. Zdjąć z patelni, osuszyć na papierowym ręczniku. Na wytopionym tłuszczu usmażyć ziemniaki, lekko zrumienić. Dodajemy paprykę oraz chorizo, podlewamy odrobiną wody, dusić pod przykryciem parę minut.
Zestawić, dodać bazylię, zalać wymieszanymi jajkami z serem Manchego, przyprawić, wymieszać. Zapiekać w patelni bądź przełożyć do żaroodpornego naczynia lub silikonowej foremki.