Wykonanie
2
papryki czerwone - oczyszczone, pokrojone w paski2 małe
kiełbaski chorizo - pokrojone na plasterki2
ziemniaki - obrane, pokrojone na plasterki6 łyżek świeżo
startego sera Manchego6 dużych jajkilka listków świeżej
bazylii - porwanych
sól,
pieprzKiełbaski chorizo wrzucamy na rozgrzaną patelnie i wytapiamyz nich tłuszcz, zrumienić. Zdjąć z patelni, osuszyć na papierowym ręczniku. Na wytopionym tłuszczu usmażyć
ziemniaki, lekko zrumienić. Dodajemy
paprykę oraz chorizo, podlewamy odrobiną
wody, dusić pod przykryciem parę minut.
Zestawić, dodać
bazylię, zalać wymieszanymi
jajkami z
serem Manchego, przyprawić, wymieszać. Zapiekać w patelni bądź przełożyć do żaroodpornego naczynia lub silikonowej foremki.
Pieczemy 50 min w 150°C we wcześniej nagrzanym piekarniku.