ßßß
Na 4 porcje4 marchewki3 średnie cukinie3 szalotki1 ząbek czosnku1 łyżka posiekanych igiełek rozmarynu4 jajka3 łyżki śmietany2 łyżki świeżo startego parmezanusól, pieprzMarchewki obieramy, cukinię oczyszczamy, szalotki obieramy. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z warzywami w dużej misce, dodajemy posiekane igiełki rozmarynu, mieszamy.
Jajka ubijamy dodajemy smietanę oraz starty parmezan, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy warzywa, mieszamy.
Z masy warzywnej formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej oliwie z każdej strony, aby były chrupiące. Zdejmujemy z patelni, osuszamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.Idealny dodatek do mięs zamiast np; ziemniaków