Wykonanie

Na 4 porcje4
marchewki3 średnie
cukinie3
szalotki1 ząbek
czosnku1 łyżka posiekanych igiełek
rozmarynu4
jajka3 łyżki
śmietany2 łyżki świeżo startego
parmezanusól,
pieprzMarchewki obieramy,
cukinię oczyszczamy,
szalotki obieramy. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z warzywami w dużej misce, dodajemy posiekane igiełki
rozmarynu, mieszamy.
Jajka ubijamy dodajemy
smietanę oraz starty
parmezan, mieszamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Zalewamy warzywa, mieszamy.

Z masy warzywnej formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej
oliwie z każdej strony, aby były chrupiące. Zdejmujemy z patelni, osuszamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.Idealny dodatek do
mięs zamiast np;
ziemniaków
Bądź jako przystawka, cosik do chrupania z
sosem pomidorowym,
ketchupem lub sosem
miętowym :)