Wykonanie

Na 4 porcje6 pałek drobiowych3 małe
cukinie1 duży strąg
czerwonej papryki2
cebule20 małych
ziemniaków250 g
pomidorków cherry2 gałązki
rozmarynusól morska gruboziarnista
słodka papryka (
przyprawa)
sól,
pieprzMięso myjemy, osuszamy.
Sól,
pieprz,
paprykę (
przyprawa) mieszamy, obtaczamy drobiowe pałki w mieszance.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej przyprawione pałki.
Solą morską obsypujemy miejsca
między pałkami.
Ziemniaki dokładnie myjemy, układamy na blasze
między mięsem, posypujemy igiełkami
rozmarynu.


Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika do 200 st (termoobieg 180st) na około 45 min.W tym czasie zabieramy się za pozostałe warzywa.
Cukinie oraz
paprykę kroimy w paski.
Cebulę obieramy kroimy w ósemki, zalewamy
wodą.
Pomidorki nakłuwamy.

Na 20 min przed końcem
pieczenia mięsa oraz
ziemniaków, dodajemy
cukinie,
paprykę,
cebulę (bez
wody),
pomidorki.
