Wykonanie

Na 4 porcje1
zielona papryka - oczyścić i pokroić w paski8 włoskich kiełbasek - u mnie w wersji wegetariańskiej*1 duża
cebula - posiekać2 ząbki
czosnku - posiekać230g świeżych
pomidorów - obrać i posiekać400 g
fasoli cannellini z puszki - opłukać2 łyżki pasty z
suszonych pomidorów1 łyżka
oliwy z oliwekRozgrzać grill.
Oliwę rozgrzać na dużej patelni. Wrzucić
czosnek, smażyć przez kilka sekund. Domieszać
cebulę i smażyć przez 3-4 minuty. Następnie dodać
paprykę i smażyć do miękkości, przez ok 5 minut.Dodać
pomidory i gotować przez kolejne 5 minut.
Kiełbaski w wersji wegetariańskiej należy nasmarować
oliwą z oliwek, a następnie delikatnie naciąć i umieścić na rozgrzanym grillu. Piec ze wszystkich stron przez 10 do 12 minut.

Do warzyw na patelni domieszać pastę z
suszonych pomidorów oraz
fasolę i gotować przez 4-5 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, domieszać 3-4 łyżki
wody.Warzywa przełożyć na talerze, na górze ułożyć po dwie
kiełbaski.

Podawać z puree ziemniaczanym,
ryżem lub bez dodatków.

Smacznego!Viola

*Włoskie
kiełbaski są bardzo aromatyczne, zarówno w wersji wegetariańskiej jaki i wersji tradycyjnej.