Wykonanie

Nasz glutenowy detox trwa. Dziś śniadanie
szykowałam dla całej ferajny, więc było i słodko i słono. Dużo
cynamonu, o którym
pisałam Wam TUTAJ, dużo likopenu z pachnących, suszonych naturalnie na słońcu
pomidorów. Likopen wymiatał dziś nasze wolne rodniki i korzystnie wpływał na skórę i serducha ;) Zapraszam do nas serdecznie :)

PLACKI BEZ GLUTENUSkładniki na ok.20 placków na ciasto150g
mąki kukurydzianej100g
mąki ryżowej250ml
wody2
jajka1 łyżeczka
proszku do pieczenia bezglutenowegododatkido placków na słodko -
cynamon i
stewia
do placków wytrawnych -
dymka i 30g
suszonych pomidorów,
gałka muszkatołowa,
pieprz, mielony
rozmaryn.

PrzygotowanieSkładniki na ciasto mieszamy. Jeśli również przygotowujesz dwa rodzaje placków, to podziel masę na dwie części. A jeśli przygotowujesz placki w jednej wersji - dopraw całość.
Stewii użyłam 5ml.Smażymy na patelni bez tłuszczu na małym ogniu.Dajemy rodzinie - rodzina się cieszy :D

p.s.Dziś kolejny dzień oczekiwań na małego
Janka, który przewala się w moim brzuszku. Chciałabym już go
mieć na zewnątrz. Pierwsza ciąża była zdecydowanie idylliczna, druga już taka nie jest. Marzę o odzyskaniu swojego ciała. Rozumiem już wszystkie kobiety, które ciążą się nie zachwycały...Wciąż uczymy się czegoś o sobie i o innych.

Zaczęłam układać sobie
plan odzyskania formy, startuję w miesiąc po porodzie. Pomyślałam, że wszystko dla Was zapiszę - zrobię foty i noty "przed" i "po" - interesowałoby Was to?

SPOKOJNEGO WIECZORU SIOSTRY!