Wykonanie
Dziś lekko, zielono i zdrowo. Tak trzeba bynajmniej w okresie letnim :) i gdybym to ja się tak tego trzymała to byłby ogromny sukces! Dlaczego się nie trzymam? Po pierwsze nie każdy domownik chce jeść to co ja, po drugie z braku czasu a po trzecie ciągle mam ochotę próbować czegoś nowego i nie zawsze są to
sałaty czy warzywa. Złoszczę się, że nie umiem tak sobie odmówić! Dziś
sałata, która skłąda się z
sałaty lodowej,
rukoli,
pomidorków koktajlowych,
rozmarynu i dresingu z
oleju lnianego,
octu jabłkowego i
cytryny. Dla bardziej wybrednych z
sosem czosnkowo pieprzowym. Polecam!

mojego przepisuSkładniki: na 2 porcjekilka liści
sałaty lodowej2 garście
rukoli15
pomidorków koktajlowych1/4 szklanki
oleju lnianegosok z całej
cytryny1 spora łyżka płynnego
miodu kwiatowego2 łyżki
octu jabłkowego2 gałazki świeżego
rozmarynuPrzygotowanie:
Sałatę i
pomidorki umyć, osuszyc na sicie, porwać na kawałki. Dodac
rukolę i połówki
pomidorków.
Olej lniany zmieszać w szklance z
octem jabłkowym,
sokiem z cytryny i
miodem, wlać do
sałaty i dobrze wymieszać.
Rozmaryn oberwać z gałązki i posypać
sałatę.Podawać od razu by
sałąta nie zwiotczała i nie zmieniła koloru.Smacznego:)