mojego przepisuSkładniki: na 4 porcje1 l rosołu1/2 puszki pomidorów krojonych Pudliszki4 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki3 ząbki czosnku2 łyżki masła2 łyżki maki pszennej1 marchew ugotowana w rosole1/2 gruszki1 łyżka cukruczubricaPrzygotowanie:Czosnek zmiażdżyć, zeszklić na maśle, dodać koncentrat oraz pomidory i chwilę jeszcze przesmażyć całość.Następnie dodać mąkę do całości, przesmażyć i włożyć do malaksera, do którego dodajemy jeszcze ugotowaną marchew i obrana gruszkę- wszystko zmiksować na papkę.Rozgrzać rosół, dodać zmiksowaną papkę, doprawić cukrem, pieprzem,czubricą i zagotować do czasu zgęstnienia.Podawać z kawałkiem gruszki, makaronem oraz posypać parmezanem.Smacznego!Przepis dodaję do akcji: