Wykonanie
Dzisiaj bardzo prosty i błyskawiczny obiad. Nie wiem czy czasami kupujecie gotowe dania w słojach i nie wiem czy znacie Primavikę, ja znam od lat i choć nie kupuję gotowych dań ( te otrzymałam do testów ) jestem mile zaskoczona! W
sumie dla osób lubiących łagodność w potrawach to idealny smak, ja musiałam sobie delikatnie dodać
chili bo tak lubię ale zauważcie też, że nie trzeba kupić dania w słoju i tylko go podgrzać .. można wyczarować do niego dodatki z którymi smakuje idealnie, ja tak zrobiłam ... sięgając po słoik, wiedziałam od razu, że
będę potrzebowała do niego naleśnika a że naleśniki Rafał robi najlepsze to zakręciłam go ładnie w kuchni i mam wspaniały obiad :-) Co Wy na to? skusilibyście się na takie danie?

przepis własnySkładniki:słoiczek gotowych wegetariańskich
steków Primavikasurówka z
młodych jarzyn ( użyłam gotowej )kilka
zielonych szparagówkilka koktajlowych
pomidorkówodrobina posiekanej
natki pietruszki2 małe ostre konserwowe
papryczki chiliodrobina
solimała
cebula pokrojona w piórkanaleśniki
paprykowe ( dodałam zwyczajnie do ciasta naleśnikowego czerwoną
papryczkę chili i dwa plastry Jalapeño, zmiksowałam razem z
ciastem )Naleśniki przygotuj według własnego, sprawdzonego przepisu, odstaw usmażone pod przykryciem by nie ostygły. Słoiczek ze
stekami przełóż do miseczki,
steki pokrój na paski.
Cebulę podsmaż w garnku na złoto, dodaj pokrojone
steki oraz dwie małe marynowane
chili, dopraw
solą i
natką pietruszki, zamieszaj.
Szparagi zetnij na cienkie paski obieraczką do warzyw, podsmaż je na suchej patelni,
pomidorki pokrój na ósemki.Naleśnik
zwiń według własnego sposobu, nałóż doprawione
steki, dodaj garść surówki, rzuć garść
szparagów oraz
pomidorki koktajlowe, przykryj wierzch połową naleśnika i po prostu zjedz! Smacznego :-)