Wykonanie

Chyba nic nie robiłam do tej
pory z
czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zu p.Ale jak zobaczyłam na straganie taką śliczną, zgrabną czerwoną główkę, to nie mogłam się oprzeć. Kupiłam z przeświadczeniem, że na pewno jakiś pomysł mi przyjdzie do głowy na jej temat.I dzisiaj przyszedł, bo
awokado wołało o pomoc i szukając nań również pomysłu, innego niż dotychczas, połączyłam te dwa produkty, dodałam wg uznania resztę i tak powstała fajna surówka:)Składniki:*
kapusta czerwona*
jabłko*
awokado*
żurawina*
papryka czerwona (niekoniecznie)*
oliwa*
sok z cytryny*
sólKapustę poszatkowałam, lekko posoliłam i odstawiłam na chwilę.
Jabłko utarłam na grubych oczkach,
paprykę pokroiłam w drobną, a
awokado w grubszą kostkę. Chociaż nie wiem, czy wielkość kostki akurat ma jakiekolwiek znaczenie.Połączyłam wszystkie składniki, delikatnie wymieszałam z
oliwą i
sokiem z cytryny.Wyszła świetna surówka, do zjedzenia
solo najlepiej:)

"Jest tylko jedna
droga do szczęścia - przestać się martwić rzeczami, na które nie ma się wpływu"Epiktet