ßßß
Na 12 sztuk:100 g bialej czekolady300 g cukru200 g lisci szpinaku- wzielam mrozony350 ml oleju slonecznikowego3 jajka1 opakowanie cukru waniliowego300 g maki1 opakowanie proszku do pieczenia (przeznaczonego na 500 g maki)Czekolade polamac i stopic w kapieli wodnej. Szpinak przebrac, umyc,a mrozony rozmrozic. Zmiksowac blenderem z olejem na gladka mase. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubic mikserem na puszysta mase. Dodawac na przemian mase szpinakowa i make wymieszana z proszkiem do pieczenia ciagle mieszajac. Pod koniec dodac rozpuszczona, przestygnieta czekolade i wymieszac. Ciasto rozlozyc do foremki mafinkowej wylozonej papilotami papierowymi. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 20-25 minut.Przepis z: "Laura. Backen im Sommer" Nr 3/2011

Przepis uczestniczy w akcjach: