ßßß Cookit - przepis na Muffiny żabiego króla

Muffiny żabiego króla

nazwa

Wykonanie

Na akcje Zielono mi przygotowalam cos zielonego i slodkiego! Na mojej szyji dzis zamotana zielona chustka, zielono mi i slodko a dookola przepieknie pachnie wiosna ;)
Na 12 sztuk:
100 g bialej czekolady
300 g cukru
200 g lisci szpinaku- wzielam mrozony
350 ml oleju slonecznikowego
3 jajka
1 opakowanie cukru waniliowego
300 g maki
1 opakowanie proszku do pieczenia (przeznaczonego na 500 g maki)
Czekolade polamac i stopic w kapieli wodnej. Szpinak przebrac, umyc,a mrozony rozmrozic. Zmiksowac blenderem z olejem na gladka mase. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubic mikserem na puszysta mase. Dodawac na przemian mase szpinakowa i make wymieszana z proszkiem do pieczenia ciagle mieszajac. Pod koniec dodac rozpuszczona, przestygnieta czekolade i wymieszac. Ciasto rozlozyc do foremki mafinkowej wylozonej papilotami papierowymi. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 20-25 minut.
Przepis z: "Laura. Backen im Sommer" Nr 3/2011
Przepis uczestniczy w akcjach:
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/03/Muffiny-zabiego-krola.html