ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z czarną porzeczką

Biszkopt z czarną porzeczką

nazwa

Wykonanie

Składniki :
* 6 jajek
* 1,5 szklanki cukru
* 2 szklanki maki tortowej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie :
Jajka ubijamy na puszystą masę , dodajemy po trochę cukru i mieszamy około 5 minut .
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy .
Wrzucamy czarną porzeczkę obtoczoną w cukrze oraz żurawinę. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone .
W mojej wersji posypałam jeszcze cukrem pudrem .
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2013/08/biszkopt-z-czarna-porzeczka.html