Wykonanie
Prosto upieczony i szybko zjedzony. Posypke mozna zmienic np. na
wiorki kokosowe,
platki owsiane, siekane
orzechy, czy to, co wam jeszcze do
glowy przyjdzie.


Na plaska blache o wymiarach: 40x30 cm:250 g
smietany kremowej250 g + 3 lyzki
cukru375 g
maki3 lyzeczki
proszku do pieczenia4
jajka100 g
masla75 g migdalow w platkach.
Smietane ubic na polsztywno wsypujac stopniowo 250 g
cukru.
Make wymieszac z
proszkiem do pieczenia. Do
smietany dodac
jajka i wymieszac, dodac
make i wymieszac mikserem. Ciasto przelac do wylozonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w nagrzanym piekarniku (200 °C, z termoobiegiem- 175°C)
Maslo rozpuscic. Po 10 minutach pieczenia ciasto polac
maslem, posypac platkami migdalowymi i 3 lyzkami
cukru. Piec jeszcze 10 minut na rumiano.Przepis z: "Laura. backen im Frühling" nr 1/2013