ßßß Cookit - przepis na Sernik bardzo puszysty

Sernik bardzo puszysty

nazwa

Wykonanie

Upieczony w malej okraglej formie o srednicy 20 cm- w sam raz dla 2- 3 osob. Znika blyskawicznie z talerzy. Puszysty, lekki i smaczny :) Acha: I bardzo prosty do zrobienia!
Na forme o srednicy 20 cm:
50 g herbatnikow typu petit buerry
25 g masla
500 g twarozku typu Quark
150 g cukru
1 lyzka maki kartoflanej
3 jajka
250 ml smietany kremowej
Foremke wylozyc pergaminem. Ciastka wlozyc do foliowej torebki i rozkruszyc na gladka mase np. walkiem. Wymieszac z pokrojonym na kawalki masem i zagniesc spod ciasta. Wylozyc nim foremke. Odstawic do lodowki.
Ubic mikserem twarog, make ziemniaczana, jajka, cukier i smietane. Mase twarogowa wylozyc na pryzgotowany wczesniej spod. Piec w nagraznym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 55 minut.
Przepis z: "Woche der Frau. Traumhafte Sommerkuchen" nr 1/2011.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/08/Sernik-bardzo-puszysty.html