Wykonanie
Upieczony w
malej okraglej formie o srednicy 20 cm- w sam raz dla 2- 3 osob. Znika blyskawicznie z talerzy. Puszysty, lekki i smaczny :) Acha: I bardzo prosty do zrobienia!

Na forme o srednicy 20 cm:50 g herbatnikow typu petit buerry25 g
masla500 g
twarozku typu Quark150 g
cukru1 lyzka
maki kartoflanej3
jajka250 ml
smietany kremowejForemke wylozyc pergaminem.
Ciastka wlozyc do foliowej
torebki i rozkruszyc na gladka mase np. walkiem. Wymieszac z pokrojonym na kawalki
masem i zagniesc
spod ciasta. Wylozyc nim foremke. Odstawic do lodowki.Ubic mikserem
twarog,
make ziemniaczana,
jajka,
cukier i
smietane. Mase twarogowa wylozyc na pryzgotowany wczesniej
spod. Piec w nagraznym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 55 minut.


Przepis z: "Woche der Frau. Traumhafte Sommerkuchen" nr 1/2011.