Polecam! Bo szybki i smaczny :)Na forme o srednicy 26 cm:500 g jablek375 g maki1/2 opakowania proszku do pioeczenia (ok. 2 lyzeczki)1/2 lyzeczki cynamonu250 g miekkiego maslaszczypta soli250 g cukru4 jajka50 g smietany kremowejJablka umyc, obrac pokroic w cwiartki, wyciac gniazda nasienne, cwiartki pokroic w cienkie plastry.Make wymieszac z sola, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase. Dodawac pojedynczo jajka ciagle ucierajac. Dodawac stopniowowo make i smietane wciaz ucierajc ciasto. Na koniec dodac jablka i wymieszac lyzka. Przelozyc do natlusczonej foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 35 minut.Przepis z: "Laura. Backen2 Nr. 2/2015