Wykonanie
Niestety zupelnie mi sie to ciasto nie udalo, mimo dwukrotnego podejscia. Podejrzewam, ze bylo w nim za malo
maki, a przepis byl nieco felerny... Dlatego pozwolilam sobie zmienic ilosc
maki na wiecej. Tym razem bylo lepiej, choc zabraklo juz zdjec z prawidlowym
wynikiem ;)

Na forme o
boku 24 cm i wysokosci co najmniej 10 cm180 g
maki5
jajek150 g
cukru80 g
miodu3 lyzeczki
proszku do pieczenia.
Jajka ubic mikserem dodajac stopniowo
cukier i
miod, tak dlugo az nie bedzie wnim krysztalkow
cukru. Dodac
make przesiana z
proszkiem do pieczenia, wymieszac lekko. Przelozyc do natluszczonej foremki, piec w temperaturze 180°C pol godziny.Przepis z: "Kulinarny Atlas Swiata Gazety Wyborczej- Japonia"