ßßß Cookit - przepis na Japonski miodowy biszkopt kasutera

Japonski miodowy biszkopt kasutera

nazwa

Wykonanie

Niestety zupelnie mi sie to ciasto nie udalo, mimo dwukrotnego podejscia. Podejrzewam, ze bylo w nim za malo maki, a przepis byl nieco felerny... Dlatego pozwolilam sobie zmienic ilosc maki na wiecej. Tym razem bylo lepiej, choc zabraklo juz zdjec z prawidlowym wynikiem ;)
Na forme o boku 24 cm i wysokosci co najmniej 10 cm
180 g maki
5 jajek
150 g cukru
80 g miodu
3 lyzeczki proszku do pieczenia.
Jajka ubic mikserem dodajac stopniowo cukier i miod, tak dlugo az nie bedzie wnim krysztalkow cukru. Dodac make przesiana z proszkiem do pieczenia, wymieszac lekko. Przelozyc do natluszczonej foremki, piec w temperaturze 180°C pol godziny.
Przepis z: "Kulinarny Atlas Swiata Gazety Wyborczej- Japonia"
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/02/Japonski-miodowy-biszkopt-kasutera.html