ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomiód 1 szklanekmak 1 szklanekcukier 0.5 szklanekWykonanie:Do rondla dać miód i cukier, gotować na małym ogniu, aż masa lekko się zrumieni. Przesiany, suchy mak dodać do miodu i smażyć mieszając, 10 minut. Wyłożyć masę na wilgotną stolnicę i zwilżonym wałkiem rozwałkować na cieniutki placek. Foremką wykrawać gwiazdki lub pokroić nożem na nieduże ciasteczka, pozostawić, by wystygły.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: