Wykonanie

Ma sliczny
sloneczny kolor- samo zdrowie. Pomaranczowa
marchewka, a
jablka pieknie zolte- mysle, ze nabieraja koloru od
marchewki. Smak ciekawy- taki dosc niecodzienny :) Kojarzy mi sie z piosenka Lady Pank
Marchewkowe pole z filmu o
Jacku i Placku- pamietacie? Taki sam niecodzienny smak, jak atmosfera tej piosenki i filmu. "Wszystko sie
moze zdarzyc..." Zatem niecodzienny smak
marchwi w deserze tez
moze sie zdarzyc... :)) Deser sam w sobie dosc prosty, polecam!Dodaje zatem ten przepis do muzycznej akcjiJak tez do akcji Warzywa w slodyczach

.Dla 5 osob:1 kg
marchwi4 duze, soczyste
jablka3-4 lyzki
brazowego cukru2 lyzki
masla1
cytrynakilka galozek swiezej
miety lub
melisyMaechewki oskrobac, pokroic w kostke. W rondelku rozpuscic
maslo, dodac kilka lyzek
wody i
marchew. Dusic krotko, aby
marchew nie byla zbyt miekka i nie stracila witamin.
Jablka obrac i pokroic w kostke, dodac do
marchwi, posypac
cukrem i skropic
sokiem swiezo wycisnietym z
cytryny. lekko podgrzac. Nakladac deser do pucharkow i przybierac listkami
miety lub
melisy.