ßßß
Ma sliczny sloneczny kolor- samo zdrowie. Pomaranczowa marchewka, a jablka pieknie zolte- mysle, ze nabieraja koloru od marchewki. Smak ciekawy- taki dosc niecodzienny :) Kojarzy mi sie z piosenka Lady Pank Marchewkowe pole z filmu o Jacku i Placku- pamietacie? Taki sam niecodzienny smak, jak atmosfera tej piosenki i filmu. "Wszystko sie moze zdarzyc..." Zatem niecodzienny smak marchwi w deserze tez moze sie zdarzyc... :)) Deser sam w sobie dosc prosty, polecam!Dodaje zatem ten przepis do muzycznej akcjiJak tez do akcji Warzywa w slodyczach
.Dla 5 osob:1 kg marchwi4 duze, soczyste jablka3-4 lyzki brazowego cukru2 lyzki masla1 cytrynakilka galozek swiezej miety lub melisyMaechewki oskrobac, pokroic w kostke. W rondelku rozpuscic maslo, dodac kilka lyzek wody i marchew. Dusic krotko, aby marchew nie byla zbyt miekka i nie stracila witamin.Jablka obrac i pokroic w kostke, dodac do marchwi, posypac cukrem i skropic sokiem swiezo wycisnietym z cytryny. lekko podgrzac. Nakladac deser do pucharkow i przybierac listkami miety lub melisy.