Wykonanie
« Mini tarty z
serkiem kozimKeks z
pieczarkami,
serem i ... »Jeszcze mozna sie zajdac tym zimowym warzywem :)

Dla 4 osob:500 g
cykorii1/4
ananasasok wycisniety z 1
pomaranczy2 lyzki
oleju1 lyzka
jogurtu naturalnego1 lyzeczka
przyprawy curry50 g posiekanych orzechow wloskichsol,
pieprz.
Cykorie umyc, wyciac glaby i posiekac.
Ananasa obrac, wyciac rdzen i pokroic 1 cwiartke w kostke. Pozostalego
ananasa zuzyc w inny sposob.
Cykorie ulozyc w salaterce, na wierzchu ulozyc
czastki ananasa. Z
oleju, soku z
pomaranczy i
jogurtu zrobic sos, doparwic do smaku
sola,
pieprzem i
Curry. Polac surowke. Posypac na wierzchu siekanymi
orzechami wloskimi.Przepis z gazetki supermarketu "Globus".wtorek, 14 kwietnia 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »