Wykonanie
Grillowanie
pieczarek, to taki sprytny sposób by zapełnić luki w ruszcie pomiędzy
mięsem, a do tego by urozmaicić sobie dania z grilla w tani sposób. Ja mam to szczęście, że grilla pilnować nie muszę. Tutaj piecze sprawuje mój mąż. Uwielbia grillować, pomaga mi też w przygotowywaniu potraw,
mięsa itp. Tak więc często w sezonie letnim
będę wrzucać przepisy na grilla.U nas sezon grillowy rozpoczęty :) A u Was?
***Do wykonania potrzebujemy oczywiście
pieczarki. Dobrze aby były to już dojrzałe otwarte
grzyby. Szybciej się ugrillują, i nasiąkną zalewą.
Pieczarek kupujemy tyle ile potrzeba, ja zazwyczaj kupuję 15 sztuk. Należy je oczyścić, przyciąć trzonki, a kapelusz od
spodu podciąć.Tak przygotowane
grzyby układamy na talerzu trzonkiem do góry, i polewamy zalewą. Odstawiamy na około godzinę.Zalewa:pół szklanki dobrego
oleju wymieszać z płaską łyżką
przyprawy typu
Vegeta.
Pieczarki smażyć około 20 minut, co jakiś czas odwracając na drugą stronę.***