Wykonanie
«
Tarta cytrynowaSaltka sledziowa z czerwonymi ... »
Kapusta jest teraz bardzo zdrowa :)Na ok. 40 sztuk2 szklanki
maki1 szklanka cieplej
wody2 lyzki
oleju1
zoltko500 g
kiszonej kapusty1
cebula1 lyzka
masla10 suszonych grzybow (duzych)sol,
pieprzNa stolnice przesiac
make, zrobic dolek do ktorego wbic
zoltko i wlac
wode, szczypte
soli oraz
olej. Zagniesc ciasto. Wczesniej namoczone
grzyby ugotowac i dokladnie odcisnac.
Wywar mozna wykorzystac do zupy grzybowej.
Kapuste wymoczyc, zagotowac i odcisnac. Do
kapusty dodac posiekana zeszklona na
masle cebule. Wszystkie skladniki farszu wymieszac i drobno posiekac. Z ciasta formowac
male kulki, ktore rozwalkowywac na placki i napelnic nadzieniem. Zaklejac i lepic pierogi. Gotowac w osolonym wrzatku, wyjmowac lyzka cedzakowa. Smakuja z podsmazana
cebula ;)

Przepis na podstawie przepisu z: "Kobieta i zycie" nr 12/2014czwartek, 22 stycznia 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »