ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Prostolinijna i błyskawiczna, a jednak mocna, odświeżająca, pobudzająca, bardzo zdrowa, pełna witamin. Wspaniale uzupełnia sosy, konkretną zimową i późnojesienną kuchnię, ale też smażone filety z ryby. Dlatego zostawiam ją tu jeszcze przed Wigilią; przyrządzam ją na świąteczny stół bardzo często.
Składniki (na 2-4 porcje):
dwie garście kiszonej kapusty
½ małej cebuli
2-3 łyżki oleju
świeżo zmielony pieprz
Kapustę lekko odcisnąć, grubo posiekać.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do kapusty.
Całość skropić olejem, porządnie oprószyć pieprzem.
Wymieszać dokładnie.
Można podawać od razu, lub odstawić na kilkanaście minut.
Źródło:http://smakiem.blogspot.com/2011/12/surowka-z-kiszonej-kapusty.html