ßßß Cookit - przepis na Salatka z brukselki z fenkulem i parmezanem

Salatka z brukselki z fenkulem i parmezanem

nazwa

Wykonanie

Hej, hej witajcie po swietach :) Ja w polowie sie rozchorowalam, teraz wciaz jeszcze dochodze do siebie... Polecam nieco witaminek i surowke, jako lekarstwo na "swiateczne obzarstwo" ;)
Przepis tylko nieco zmieniony z bloga: Burczy mi w brzuchu .
Dla 4 osob:
250 g brukselek
- pół kopru włoskiego
- 100 g parmezanu
- 100 g rodzynek
sos:
- 10 łyżek oliwy z
oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól
- 1 łyżka miodu
Brukselki przekroic na pół, a następnie pokroic w piórka. Pokrojone wrzuć do miski. Koper włoski również pokroic w piórka. Możesz dodatkowo pokroić go w mniejsze paski. Dorzuć do brukselek. Dodac tez umyte rodzynki. Do miski zetrzec do miski parmezan na tarce na tzw. oczkach do mizerii. (Powstana cienkie palty). W miseczce wymieszac wszystkie składniki na sos, a następnie zalac nim surówkę. Dokładnie wymieszac.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/12/Salatka-z-brukselki-z-fenkulem-i-parmezanem.html