Wykonanie
Inspiracja z bloga: My
olive tree Ostatnio mam faze na czerwone
buraki, wiec pewnie znow sie niebawem cos z tym warzywem pojawi tutaj ;) A kolorystycvznie to chyba ciag dalszy Rozowego Tygodnia...
Dla 4 -6 osob:5 burakow ugotowanych w mundurkach2
jajka ugotowane na twardo
mieso z
ryby wedzonej np.
pstrag w ilosci wg. naszego gustu5 kiszonych ogorkowzielona
pietruszka (wzielam suszona)1 lyzka
musztardyoliwa (wzielam
ocet rzepakowy)
ocet winny (wzielma
bialy ocet winny)sol,
pieprzObrac ugotowane
buraki, pokroic w kosteczke, wlozyc do salaterki, nastepnie dodac porwane na
czastki mieso ryby,
jajka i
ogorki - rowniez pokrojone w kosteczke, poszatkowana
pietruszke, sol i
pieprz, wymieszac.
Oliwe,
musztarde i
ocet winny wymieszac na gladki sos i polac salatke, wymieszac, odstawic do lodowki na co najmniej godzine.