ßßß
Dla 4 osob:1 cebula1 lyzka masla250 mlo bulionu warzywnego1 duzy kartofel2 lyzeczki siekanych listkow tymianku, lub suszonych150 g mrozonego groszku zielonego159 g smietany creme fraichesol, pieprz1 bagietkaCebule obrac i drobno posiekac, zeszklic na masle. Dodac bulion i zagotowac. Obrac kartofla, pokroic w kostke i dodac do cebuli wraz z siekanym tymiankiem. Gotowac ok. 10 minut. Dodac groszek i dalej gotowac ok. 6 minut. Przecedzic, bulion zostawic na pozniej. Warzywa zmiksowac blenderm, dodac smietane i 2 lyzki bulionu, wymieszac. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Bagietke pokroic na kromki, upiec na chrupko w piekarniku, posmarowac kremem z groszku. Moza pokropic oliwa z oliwek.
Przepis dodaje do akcji:
Przepisz: "Lisa.Kochen und Backen" nr 6/2011