Wykonanie
Zupa z dwóch warzyw, mało wymagająca i bardzo smaczna. Nie spodziewałam się jej smakuwięc byłam pod wrażeniem. Zupy są świetnym daniem na zimowe chłodne dni, doskonała alternatywa dla ciepłego posiłku a ja przecież zupy uwielbiam! Czego więcej można chcieć gdy ma się w zanadrzu taką zupę! Zachęcam do ugotowania duuużego garnka by później móc sobie tylko podgrzewać :) czyli zupa na tydzień jak u mamy hihi

przepis KrzysiaSkładniki:500g
ziemniaków3 duże
cebuleoliwa z oliwek200ml
śmietanki 18%700ml
bulionu warzywnego lub
wodysól i
pieprz do smakuodrobina
tymiankuPrzygotowanie:
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić w garnku, dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki i dalej smażyć przez około 10 minut ciągle mieszając. Zalać
bulionem lub
wodą i gotować aż
ziemniaki zmiękną, następnie zmiksować blenderem na krem, przecedzić przez sito, doprawić
solą i
pieprzem, dodać
śmietanę, wymieszać i przelać do miseczek, wierzch polać łyżeczką
oliwy z oliwek i oprószyć świeżym
tymiankiem.Smacznego!