Wykonanie
W sobote byl kiermasz odziezy uzywanej dla dzieci organizowany przez Klub dla mam. Caly piatek wieczorem spedzilam na robieniu tego
torta:

Nie udalo mi sie wykonac lepszego zdjecia- byl juz pozny wieczor. Ciasta oczywcicie sprobowalam
potem na kiermaszu i zapewniam was, ze bylo pyszne :)Na forme o srednicy 26 cm:Upiec
biszkopt z 4
jajek- skladniki i przygotowanie znajdziecie tutaj .
Biszkopt wystudzic i przekroic na
polowe.1 k
sliwek8 platow
zelatyny60 g
cukruSliwki przepolowic, wyjac pestki, 15- 16 ladnych polowek odlozyc dod ekoracji. Pozostale zagotowac z
cukrem, gotowac przze kilka minut, az sie "rozpadna".
Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie, wycisnac, rozpuscic w
sliwkowym musie. Odstawic do wystygniecia. Gdy masa zaczyna sie zsiadac wylozyc ja na
spod tortu.Krem
twarozkowy i dekoracja:500 ml
smietany kremowej300 g
serka twarogowego typu Philadelfia5 lyzek
soku pomaranczowego40 g
cukruSmietane ubic na sztywno.
Serek wymieszac z
cukrem i
sokiem oraz polowa
smietany. Wylozyc na mus
sliwkowy. Przykryc druga polowa
biszkoptu. Posmarowac na wierzchu i dookola
smietana. Ulozyc
sliwki. Srodek
tortu mozna przyozdobic (wzielam siekane
migdaly) lub zostawic czysty.Przepis uczestniczy w akcji: