ßßß
Dla 4 osob:800 g ziemniakow2 lodygi selera naciowego4 jajka100 g kwasnej smietany2 lyzki bialego octu balsamicznego1-2 lyzki soku z cytrynysol, cukier, pieprzZiemniaki ugotowac w mundurkach i jeszcze cieple obrac i pokroic w plasterki. Selera pokroic w cienkie krazki, a natke posiekac. Krazki selera zblanszowac przez 1-2 minuty w osolonym wrzatku, odcedzic. Przelozyc do ziemniakow wraz z natka. Jajka ugotowac na twardo, posiekac drobno, przelozyc do ziemniakow i selera. Ze smietany, octu, soku z cytryny, odrobiny cukru, soli i pieprzu zrobic sos, ktory wymieszac ze skladnikami salatki. Najlepiej smakuje zaraz po przyrzadzeniu.Przepis dodaje do akcji:Przepis z: "Mein schönes Land" nr 7/8 2011