Wykonanie
Ten wariant
salatki wspaniale smakuje do dan obiadowych podawanych z
makaronem. Pieczeni z gestymi sosami. Smakuje tez
solo na kolacje z
razowym chlebem:)

Dla 4 osob:1 kg
kartofli1 peczek
dymki250 g ogorkow konserwowych250 ml
bulionu4 lyzki
oliwy z oliwek6 lyzek bialego
octu balsamicznego1 lyzeczka
musztardysol,
pieprzKartofle umyc i ugotowac w mundurkach, odcedzic, wysudzic nieco i obrac ze skorki. Pokroic jeszcze cieple w talarki. Zagrzac
bulion, dodac
olej,
ocet i
musztarde. Wymieszac. Jeszcze goracym sosem zalac cieple
kartofle i wymieszac. Odstawic do wystygniecia i naciagniecia.
Dymke posiekac w taklarki,
ogorki posiekac rowniez w talarki. Wymieszac z salatka. Doprawic do smaku
sola i
pieprzem. Odstawic na 30 minut, zeby salatka sie "przegryzla".Po namysle postanowilam dodac przepis do konkursu, jako propozycje w kolorze zoltym :)