ßßß
Na ok. 8-10 sztuk250 g twarozku naturalnego homogenizowanego1 jajko200 g maki+ nieco maki do podsypywania w czasie walkowania plackowsol, pieprz2 lyzeczki proszku do pieczenia1 duza papryka4 lyzeczki pasty ajwar4 lyzki kukurydzy z puszki2 lyzki mlekaTwarozek wymieszac ze szczypta soli í jajkiem. Dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia, zagniesc ciasto i podzielic na 8 kulek. Rozwalkowac z nich spore placuszki dosc obwicie podsypujac maka, bo ciasto sie kleji.Papryke umyc, oczyscic, pokroic w dosc spora kostke, wymieszac z ajwarem i kukurydza, doprawic do smaku sola i pieprzem. Ukladac nadzienie na palcuszkach i zaklejac formulujac pierozki. Pierozki posmarowac mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku w tempetraturze 180°C ok. 20 minut.