Zawsze sie udaje. Jest prosty i szybki w wykonaniu. Jedyna trudnoscia jest posiadanie wagi kuchennej. Przepis pochodzi od mojej mamy.1. Wazymy jajka w skorupkach np. 5 daje duzy biszkopttortowy, a tylko 2 malenki do ciast z owocami.2. Odwazamy tak sama ilosc maki i taka sam ailosc cukru ile wazyly jajka. Kazde z osbna ma tyle wazyc ile wazyly jajka.3. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta, prawie biala mase.4. Make przesiewamy przez sito, dodajemy do masy lekko mieszajac lyzka.5. Pieczyemy w tempetraturze 180 °C.Kto chce isc na pewniaka moze do maki dodac nieco proszku do pieczenia.Po przekrojeniu i przelozeniu kremem mozna zrobic tort.A oto kilka przykalow tortow biszkoptowych:Biszkoptczekoladowy z polewa czekoladowa. (czesc maki nalezy zastapic kakao)Tort z truskawkmai i kremem jogurtowymTort z zielona galaretkaTort z kremem maslanym.Przepisy na kremy podam niedlugo :)