Wykonanie
Mamy maj - co prawda pogoda niezbyt ciekawa, ale kiedyś musi popadać, szkoda tylko, że zrobiło się chłodniej i słoneczko o nas zapomniało. Ale i tak mieliśmy wcześniej kilka dni pięknej pogody. Ja dalej się kuruje, ale jest już znacznie lepiej.
Powiem wam, że teraz mam ochotę na koktajle, smoothie i różne sałatki, codziennie coś tam robię innego. To chyba ten maj tak na mnie działa.Dzisiaj mam dla was mega pyszny koktajl i mega prosty, pewnie nie raz już go robiłyście. Ja przygotowałam go z erytrytolem, aby miał niski indeks glikemiczny. Jak nie chcecie lub nie macie erytrytolu (czyli słodzidła, które nie podnosi poziomu
cukru) możecie dać zwykły
cukier lub
miód.Zapraszam i życzę wam cudownego weekendu.Składniki:- 500 ml
maślanki- 300 g
truskawek - u mnie mrożone- 2 łyżki erytrytoluDo kielicha blendera wlewamy
maślankę, wrzucamy rozmrożone
truskawki i erytrytol. Wszystko razem miksujemy i przelewamy do szklanek. Jeżeli chcecie możecie dać zamrożone
truskawki - wyjdzie wtedy taki szejk.