ßßß
Mamy maj - co prawda pogoda niezbyt ciekawa, ale kiedyś musi popadać, szkoda tylko, że zrobiło się chłodniej i słoneczko o nas zapomniało. Ale i tak mieliśmy wcześniej kilka dni pięknej pogody. Ja dalej się kuruje, ale jest już znacznie lepiej.Powiem wam, że teraz mam ochotę na koktajle, smoothie i różne sałatki, codziennie coś tam robię innego. To chyba ten maj tak na mnie działa.Dzisiaj mam dla was mega pyszny koktajl i mega prosty, pewnie nie raz już go robiłyście. Ja przygotowałam go z erytrytolem, aby miał niski indeks glikemiczny. Jak nie chcecie lub nie macie erytrytolu (czyli słodzidła, które nie podnosi poziomu cukru) możecie dać zwykły cukier lub miód.Zapraszam i życzę wam cudownego weekendu.Składniki:- 500 ml maślanki- 300 g truskawek - u mnie mrożone- 2 łyżki erytrytoluDo kielicha blendera wlewamy maślankę, wrzucamy rozmrożone truskawki i erytrytol. Wszystko razem miksujemy i przelewamy do szklanek. Jeżeli chcecie możecie dać zamrożone truskawki - wyjdzie wtedy taki szejk.