Dzis znow zrobilam ten placek. Z niewielka modyfikacja- zostalo mi nieco twrogowego nadzienia od talarkow wiec wpakowalam go do ciasta i... wyszedl sernik! :) To rownie udany wariant, jak ponizszy orginal.Na forme o srednicy 26 cm.Ciasto:300 g jagod (Swieze albo mrozone, albo z kompotu)150 g masla140 g twarogu330 g maki2 lyzeczki czubate proszku do pieczenia50 g cukruPolewa:300 g kwasnej smietany1 jajo60 g cukru pudru1 paczka cukru waniliowego1 czubata lyzeczka maki ziemniaczanejJagody przebrac, oplukac, ewentualnie odsaczyc z kompotu. Rozpuscic maslo. Wymieszac make, cukier, proszek do pieczenia, dodac twarog i maslo. Wyrobic ciasto. Ulozyc na blasze i rozgniesc palcami, forumulujac na brzegach ciasto. Wysypac jagody.Wymieszac skladniki polewy. Zalac nia jagody.Piec w temperaturze 180 °C, az polewa zrobi sie rumiana.