Wykonanie
Co za
dziwne uczucie, gdy patrzysz do lodówki i nie wiadomo co z niej na kanapkę wziąć... a pospolite połączenie
ser +
szynka +
pomidor powoduje drgawki kubków
smakowych. Na ratunek przychodzi
pasztetówa . Wybitnie proteinowa, z
mięsem, z
serem.All inclusive.

Składniki (na 12 porcji):
ser biały chudy 350 g
serek homogenizowany 150 g4
jajapierś z kurczaka 100 g1 łyżka
oliwy z oliwek1 mała
cebula3 łyżki
otrąb owsianych1 łyżeczka
sody oczyszczonejpapryka słodka i ostra
bazyliaPierś z kurczaka pokrój w na małe kawałeczki, zapanieruj w
słodkiej papryce i podsmaż na łyżce
oliwy.
Cebulę posiekaj w drobną kosteczkę.
Ser dokładnie zmiksuj z
serkiem homogenizowanym. W osobnym naczyniu ubij całe
jaja, po koniec suto przyprawiając słodką i
ostrą papryką oraz
bazylią. Połącz masę jajeczną z
serem, dodaj
sodę,
otręby, posiekaną i
cebulę usmażonego
kurczaka i wszystko dokładnie wymieszaj. Masę przelej do małej keksówki (25 x 10 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut, a następnie studź na kratce. Po wystudzeniu pokrój w plastry.

Wartość Kaloryczna 100 kcal (1 porcja)
Białko 12 gWęglowodany 4 , 5 gTłuszcz 3 , 6 g