ßßß
Składniki (na 8 kawałków):Biszkopt:4 jajka3 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok.45g)4 łyżeczki cukru2 łyżeczki kakao 12%1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka oliwy z oliwekUbij żółtka na puszystą pianę, dodaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cynamon i oliwę i wymieszaj.Ubij sztywną pianę z białek i połącz z masą kakaową (delikatnie). Masę wylej na blachę (ok. 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Masa:ser biały chudy 250gpół szkalnki mleka 0,5% (125 ml)3 łyżeczki żelatyny1/2 opakowania cukru waniliowego (8 g)Ser zmiksuj z cukrem waniliowym. Mleko podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Połącz zawiesinę z masą serową.Biszkopt przekrój na dwie równe części. Na spód daj 1 część biszkoptu, następnie przełóż go masą serową i przykryj drugą częścią biszkoptu. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny by masa ładnie stężała (ja wstawiłam na całą noc) .Wartość Kaloryczna 125 kcal (1 kawałek )Białko 13,5 gWęglowodany 10 gTłuszcz 3 , 8 g