Wykonanie
Indyjski duch ciągle goreje. Na patelni, w garnkach. Na obiad i kolację.Placki z
cukinii, które są bardzo pożywne. Wegetariańskie . Oparte na
mące kukurydziane j, która dodaje im ciepłego koloru. Mieszanka
garam masala,
chili i
mięta zaskoczą europejskie nasze podniebienia.I co najważniejsze - z jednej porcji starczy placków dla całej familii.

Składniki (na 16 placków):2
cukinie1
cebula1 ząbek
czosnku2
jajka1 łyżka
oleju80 g
fety100 g
mąki kukurydzianej
garam masalachili w proszku
mięta suszona
sólpieprzCukinie obierz i zetrzyj na tarce. Obsyp
solą by puściła sok. Po 20 minutach odciśnij sok.
Cebulę posiekaj w kosteczkę. W misce połącz
cuknię,
cebulę, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
jajka,
mąkę, rozdrobnioną
fetę. Przypraw 1 łyżeczką mieszanki
garam masala, szczyptą
chili i pół łyżeczki suszonej
mięty. Wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż na 1 łyżce
oleju z dwóch stron.

Wartość Kaloryczna 65 kcal (1 placek)
Białko 2,7 gWęglowodany 7 , 7 gTłuszcz 2 , 6 g