Wykonanie
Przygotowania do Świąt czas zacząć...dziś zagniotłam ciasto na mazurka..ale tak sobie pomyślałam, że zamiast jednego zrobię kilka...w foremkach na tartaletki....można oczywiście, zrobić tradycyjnie mazurek owalny, okrągły, prostokątny...lub takie mini mazurki...i wtedy można zrobić kilka rodzajów ..ja dopiero jutro planuję zrobić dekoracje do tych upieczonych mini mazurków..ciasto jest z dodatkiem mielonych
migdałów...pyszne..

70 g tartych
migdałów BackMit30 dkg
mąki90 g
cukru pudru20 dkg
miękkiej margaryny2
żółtkaszczypta
soliMąkę przesiać ,wymieszać z
cukrem, dodać
żółtka i
margarynę .Szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np.
fasolę[nie wykładałam ani folii, ani
fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec w temp.190 stopni przez 15
potem zdjąć folię z
fasolkami i dopiec ciasto.