Wykonanie

Tutaj
pisałam ,że będą mini mazurki...i są...Jedna porcja z masą kajmakową..może być nawet z puszki..ja zrobiłam masę samodzielnie..Dekoracja ..dowolna..wedle gustu ..itp..70 g tartych
migdałów BackMit30 dkg
mąki90 g
cukru pudru20 dkg
miękkiej margaryny2
żółtkaszczypta
solimasa kajmakowadodatki do dekoracji
Mąkę przesiać ,wymieszać z
cukrem, dodać
żółtka i
margarynę .Szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np.
fasolę[nie wykładałam ani folii, ani
fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec w temp.190 stopni przez 15
potem zdjąć folię z
fasolkami i dopiec ciasto.Posmarować masą kajmakową i dowolnie udekorować.