ßßß
Delikatnie się rozczarowałam... A może delikatne, biszkoptowe ciasteczka to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej ;-). Koniecznie muszę wypróbować w wersji czekoladowej, jabłkowej z cynamonem lub karmelowej. Co nie oznacza, że nie są smaczne. Oczywiście, są :-).Składniki:3 jajka, osobno białka i żółtka100 g drobnego cukru do wypieków150 g mąki pszennejotarta skórka z pomarańczy lub/i z cytryny100 g roztopionego i przestudzonego masłaWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier, stopniowo, łyżka po łyżce. Dodać do nich żółtka i ubić, do połączenia. Do masy jajecznej delikatnie, szpatułką wmieszać mąkę, wystudzone masło i skórkę z cytrusów.Foremki do magdalenek wypełnić ciastem, do 3/4 wysokości foremki.Piec około 7 minut w temperaturze 200ºC (forma na mini - magdalenki), lub około 12 minut (jeśli forma jest normalnego rozmiaru).Smacznego :-).
Z przepisu Szellki .