Wykonanie
Składniki:6 jaj6 łyzek
cukru5 łyzek
mąki1 kopiasta łyzka
kakao1 łyzeczka
proszku do pieczenia.Z podanych składników upiec
biszkopt, Po upieczeniu przekroić na pół.Masa:5 jajpółtorej szklanki
cukru kryształutabliczka
mlecznej czekoladykieliszek
spirytusukostka
masłałyzka
kakaoCałe
jaja i
cukier wsypac do miski, Do garnka wlać
wode i zagotować. Na to ułozyć miske z
jajkami i mikserem ubijać do zgestnienia sie masy jajecznej ( ja ubijałam około pół godziny )Tak przygotowana mase ostudzić. W malakserze utrzec kostkę
masła i nastepnie dodawać po łyzce masy jajecznej, nastepnie dodac łyzkę
kakao (
moze być wiecej) i kieliszek
sirytusu. Na samym końcu wsypać pokrojona w kostke
mleczna czekolade. Na przekrojone blaty ciasta wyłożyć mase i przykryć drugim blatem, Na wierzch mozna zostawić troszke masy i nastepnie posypac
kakaem.Schłodzić.