Wykonanie
Składniki:- 150 g
margaryny- 2 szklanki
otrębów- 1 szklanka
płatków migdałowych- 2 szklanki łuskanego
słonecznika- 3 szklanki
płatków owsianych- 1 szklanka
suszonej żurawiny- 6 łyżek
wiórków kokosowych- 1 szklanka
brązowego cukru- 0,5 szklanki
miodu- szczypta
soli- 1 szklanka
sezamu- 0,5 szklanki
orzechówFormę 23x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Płatki migdałowe i
słonecznik podprażyć na suchej patelni, do lekkiego zarumienienia. Dodać
wiórki kokosowe i jeszcze chwilkę potrzymać na małym ogniu.
Margarynę,
miód,
cukier podgrzać do roztopienia. Nie doprowadzać do zagotowania. Dodać
sól oraz uprażone
płatki migdałowe,
słonecznik i
wiórki kokosowe. Dodać posiekane
orzechy. Wymieszać, aż składniki się połączą i dodać
płatki owsiane,
otręby,
sezam oraz
żurawinę. Wszystko zamieszać i wyłożyć na formę. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przyciskać dłońmi, aż powierzchnia będzie gładka.Piec około 20 min. w temp. 170'C. Gotowe pozostawić do przestygnięcia, pokroić według upodobań.Smacznego! ;)