Wykonanie
Dziś przychodzę do Was z przepisem, który znalazłam przypadkiem. Przepis pochodzi z ulubionychprzepisów. W oryginale
budyń jest robiony od podstaw ja jednak postawiłam na
budyń z
torebki i raczej to dobry wybór dla tych co nie mają czasu na takie czynności. A więc
mowa o o tarcie z
budyniem i pieczonymi
jabłkami to naprawdę PYCHA !!!SkładnikiCiasto kruche:250 g
mąki pszennej125 g
masła2 łyżki
cukru pudru lub
cukru /jak kto woli2 łyżki
śmietany 18%1 torebka
cukry waniliowego1
jajko+
budyń,
cynamon, 3
jabłkaSposób wykonaniaWszystkie składniki na ciasto zagniatamy i odkładamy na 15-20 min. do lodówki bo ciasto kruche lubi odpoczywać.Przygotuj
budyń i odstaw. Pokrój
jabłka w talarki.Gdy ciasto już odstoi rozprowadź je do formy i je nakłuj.W rozgrzanym do 200°C piekarniku podpiecz spód przez ok 10 minut.Po zapiekaniu wylej na ciasto
budyń i rozłóż
jabłka. Możesz też
jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Posyp
cynamonem.Tartę pieczemy 25–30 minut w temperaturze 170°C.Aaaaaa i pamiętaj, że ciasto musi ostygnąć ok. 20-30 min. by
budyń stężał bo inaczej się rozpłynie i zamiast tarty wyjdzie lawa ;)Smacznego :)zapraszam po więcej na http://rabarbarowomi.blogspot.com/