ßßß
 
            
         Składniki na tortownicę o śr. 22 cm:4-5 jabłek1 i 1/4 szklanki mąki pszennej5 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią3 jaja200g masłacynamon do posypania jabłekcukier puder do posypania ciastaWykonanie:Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie kolejno dodajemy jaja. Obydwie mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy maślano-jajecznej.Całość ucieramy na jednolite ciasto. Następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Układamy ciasno na cieście i posypujemy cynamonem. Pieczemy ca 50 min w temp. 170C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.Życzę Wam smacznego! :-)
Składniki na tortownicę o śr. 22 cm:4-5 jabłek1 i 1/4 szklanki mąki pszennej5 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią3 jaja200g masłacynamon do posypania jabłekcukier puder do posypania ciastaWykonanie:Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie kolejno dodajemy jaja. Obydwie mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy maślano-jajecznej.Całość ucieramy na jednolite ciasto. Następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Układamy ciasno na cieście i posypujemy cynamonem. Pieczemy ca 50 min w temp. 170C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.Życzę Wam smacznego! :-)