Wykonanie
Składniki na krem:150 g
malin (świeżych lub mrożonych),100 g
serka mascarpone,2 łyżki
cukru pudru,Zblendować
maliny, dodać
cukier oraz
serek mascarpone. Zagotować wszystko, mieszając do powstania gładkiego kremu. Kiedy krem ostygnie wstawić na 15 min do lodówki.Składniki na ciasto:125 g
masła,125 g
cukru,2
jajka,175 g
mąki pszennej,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,1 łyżeczka
sody oczyszczonej,
Masło utrzeć z
cukrem na gładką masę, dodać
jajka, dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wsypać
mąkę,
proszek do pieczenia i
sodę oczyszczoną. Połączyć ze sobą obie masy, mieszać do powstania gładkiego ciasta. Piec w 180 stopniach przez 20-25 min. Rękawem cukierniczym nakładać krem na wystudzone babeczki.Życzę smacznego. :)