Przygotowuję sernik na jutro, wyjątkowy i bardzo duży. Na spodzie z herbatnikówpetit beurre , bo jak wiadomo digestive nie ma. Sypnęło mi się za dużo( tradycyjnie) i pokruszyłam całe 500 g herbatników z kardamonem, cynamonemimbirem i kawą instant oraz 2 kostkami masła.. Połową wysypałam tortownicę ale druga połowa została.Wymyśliłam muffina, bo w końcu herbatniki to też mąka.Składniki suche250 g herbatników pokruszonych (niezbyt dokładnie) z dowolnymi przyprawami i 200 g roztopionego masła( wystudzone te herbatniki, żeby nadal były sypkie)400 g mąki1 duże opakowanie proszku do pieczenia50 g kakao150 g cukruSkładniki mokre:400 ml mleka100 ml oleju4 jajaTradycyjnie suche wymieszać z wymieszanymi mokrymi i do piekarnika. Piec ok 50 min albo do suchego patyczka w temp 170 stopni.Wystudzonego mumina oblałam polewą z czekolady i śmietanki kremówki w proporcji : 300 g gorzkiej czekolady i 400 g śmietanki.Wyszło całkiem niezłe chociaż absolutnie nieplanowane ciasto na 1 czerwca dla średnio starszej młodzieży